martes, 21 de abril de 2009

El Bulli de Ferrán Adriá elexido por quinta vez, o cuarto ano consecutivo, o mellor restaurante do mundo

Ampliar foto

A cociña do restaurante El Bulli.

Entre os dez primeiros da lista figuran outros tres españois. Son os vascos Mugaritz, de Andoni Luís Aduriz (4º); Arzak, de Juan Mari Arzak (8º); e o catalán O Celler de Can Roca, de Joan Roca (5º).

El Bulli,
Gastronomía

O restaurante El Bulli, do soado cociñeiro español Ferrán Adrià, foi elixido este luns en Londres por cuarto ano consecutivo o mellor restaurante do mundo. O propio Adrià recibiu a distinción na gala da reputada revista gastronómica Restaurant para a entrega dos seus premios "S. Pellegrino", que se celebrou no Freemason'Hall, sé londinense da masónica Gran Logia Unida de Inglaterra. Entre os dez primeiros da lista dos 50 mellores restaurantes do mundo figuran outros tres españois: os vascos Mugaritz, de Andoni Luís Aduriz (cuarto lugar), e Arzak, de Juan Mari Arzak (oitavo), e o catalán O Celler de Can Roca, de Joan Roca (quinto). España convértese no país con máis restaurantes nos postos superiores da lista. Ningunha outra cociña do mundo logrou meter na parte alta da clasificación tantos establecementos, algo que destacou a organización ao subliñar que "España convértese no país con máis restaurantes nos postos superiores da lista". O Bulli, ubicado na localidade de Roses (Girona) e recoñecido con tres estrelas Michelín, conquistou o cume do ranking da arte culinario ao gañar unha votación mundial na que participaron máis de 800 chefs, críticos e expertos do sector. O establecemento de Rosas continuou a boa racha de edicións anteriores mercé á creatividade de Adriá, coñecido internacionalmente como "o alquimista da cociña".

Artigos relacionados

"El Bulli", elexido mellor restaurante del mundo por cuarto ano consecutivo
El Bulli de Ferran Adrià repite como mellor restaurante do mundo

3 comentarios:

Ana Powell dijo...

Madre mia
Como me encantaria poder comer en el Bulli.
Que pasada de gente en la cocina, tremendo x

Marisco dijo...

Impresionante el legado que nos va dejar este monstruo de la cocina. La verdad es que solo ver a la gente que tiene trabajando en cada plato te deja alucinado.

FONTE DO VIÑO dijo...

Nestes momentos a cociña Española está que se sae, é un orgullo que os mellores chefs do mundo elixan entre os 10 primeiros a 4 restaurantes españois. A dieta mediterranea conxugada coas novas tendencias está a fecer de España un referente a nivel mundial.