viernes, 13 de marzo de 2009

PEQUENOS TRUCOS DE COCIÑA

Aquí temos alunhas ideas para cortar as verduras de distintas formas, coidado dos dedos.



Máis trucos

Pelar cebolas: Si quieres evitar que che choren os ollos, deixaas na neveira unhas horas e non che farán chorar cando as intentes picar.

Peixe ó forno: Coloca nunha bandexa untada con un pouco de aceite, mantequilla ou margarina, o peixe limpo separado en filetes. Despois deixao todo a túa imaxinación.

Filetes de merluza con toque: Ponos nunha bandexa ben colocados. Sazónaos e exprime un limón por encima. Espolvorea un pouco de fariña por encima do peixe. Verte un pouco de mantequilla por encima e colócaos no forno uns minutos e listo.

Peixe con pementos: Saltea uns pementos cortados e unhas cebolas con un pouco de allo. Coloca este fondo por encima dos filetes e pon o peixe no horno. Uns minutos e listo.

Pan raiado: Espolvorea o peixe un pouco de pan raiado, verte un poco de mantequilla fundida por encima e pono no forno.

Peixe a pataca: Fríe unhas rodaxas de patacas, despois coloca o peixe encima. Corta unhas rodaxas de tomate, unhas rodaxas de cebola, un pouco de orégano, prexel picado e un poco de pan raiado. Rocía con un pouco de aceite de oliva por encima. Coloca a bandexa no forno e espera uns minutos.

A prancha sin prancha: Para evitar que o peixe a prancha se queime antes que se coza ou simplemente non teis unha prancha, teis dúas solucións. Si teis prancha, marca o peixe por un lado e polo outro, colocao nunha bandexa e o forno. Quédache branco e ben feito por dentro. Colocao nunha bandexa, en crú, e meteo no forno ben quente, cando esté dorado por encima voltéao e unha vez dorado baixa a temperatura do forno ata que esté feito.

Fai o teu propio vinagre de malta, de tomillo, ou de cualquer outra cousa!: nunha botella de vinagre si e posible de viño, e coloca nela, un pouco de malta, tomillo, laurel, allo ou as herbas que máis che gusten. Deixaas uns cantos días e xa teis o vinagre listo.

Carne asada nun dous por tres: Éste es un sistema simple que sirve para casi tódalas carnes e obtén os máis excelentes resultados. Colle a carne que queiras asar e colocaa o día anterior tapada con augua e sal (e dicir en salmoura). A densidade da sal depende do tamaño da carne e do tempo que estará en remollo.Ó día seguiente coloca a carne no forno obtendo unha corteza crujiente e unha carne sabrosa.

Perna de cordeiro máis sabrosa: Para facer que unha perna de cordeiro esté máis sabrosa pode facerse o seguiente. Con una xeringuilla, inxecta na perna antes de cociñala, en varios sitios, viño branco ou brandy.

No hay comentarios: